Direktlänk till inlägg 22 mars 2009

Babyboom 2008

Av Anette Ajanki - 22 mars 2009 21:00

Detta inlägg har jag lagt ut på salukiringens forum, vet inte hur många som läser det forumet så jag lägger ut mitt inlägg här också.

Känner mig småförbannad och påhoppad, har aldrig sett en sån artikel i salukibladet förut. För mig är det ganska enkelt, det är mycket valpar för att fler föder upp!!!


Babyboom 38 Minutes ago   Tänkte fråga om någon vill diskutera det stora antalet valpar som föddes 2008. Fick ett mail från Katarina Pettersson i dag med överskriften babybom, därav min överskrift.Detta mail var utskickat till alla som hade valpar 2008 och bestod av några enkla frågor. Svaren på dessa frågor skulle vara bredvid en artikel i salukibladet om varför det föds så många valpar i sverige nu. Där räknas också upp dom uppfödare som hade flest valpar förra året, den listan toppades av mig! Kändes som om artikeln var riktat mot just mig som råkade ha 1 valp mer än en annan uppfödare. Men, men det var inte det jag ville diskutera utan varför är det så många valpar som föds?
Vad tror ni? Själv så tror jag att en stor orsak att det föds mer valpar är ju att det finns flera som föder upp nu. Det är ju väldigt många fler som börjar föda upp nu än vad det var då jag började med saluki för drygt 20 år sedan.
Det pratas så mycket om att man måste se till rasens bästa m.m Det låter ju himla bra, men hur många är det som gör det? Tänker inte dom flesta på sin avel och sina linjer? Att deras linjer, typ och familj fortsätter.
Åh, vad jag många gånger har velat vrida tillbaka tiden och bli en "vanlig valpköpare" och inte en uppfödare med så mycket ansvar som vi har och så mycket kritik som vi får hela tiden.

 
 
Ingen bild

Eva Bjørkli

22 mars 2009 21:29

Jeg tror nok også som du at det er flere oppdretter nå enn før. Når det er sagt så skjønner jeg ikke helt at det er et problem at det blir flere salukier. Er ikke det bra at flere får mulighet til å skaffe seg en av disse utrolige hundene.
Og at du som oppdretter har flere valper ser jeg også som positivt. Fint at flere får mulighet til å skaffe seg en Al-Shên saluki også.
Satt og så litt i det norske salukiarkivet i går og oppdaget at det finnes veldig få Al-Shên salukis i Norge i forhold til fra andre Svenske oppdretter.
Når det gjelder det med å se til rasens beste.. Hva er egentlig til rasens beste? at mindre salukier blir født? Skjønner ikke helt den logikken heller jeg. Men så er ikke jeg oppdretter da. Jeg vet bare at jeg synes det er flott at det finnes salukier :)
Og spesielt er jeg glad for at dere finnes med deres flotte salukioppdrett. Man skal lete lenge for å finne greiere oppdrettere tror jeg.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Ajanki - 28 maj 2017 08:45

I går klev vi upp mitt i natten (vid fyratiden) för att åka till Claestorps säteri i Katrineholm där Salem skulle tävla i lurecoursing för första gången! I bilen var också Cinqua med för hon har tyvärr hittat nya ställen att krypa under staketet hemm...

Av Anette Ajanki - 26 maj 2017 09:12

Det är precis vad min blogg får nu och det är vad jag och Gabriel fick för 2 1/2 år sen då vi lämnade Vårgårda och Conny. Vi bor nu i Moholm som ligger mellan Mariestad och Töreboda i västergötland. Vi trivs jättebra här! Gabriel har gått i en vä...

Av Anette Ajanki - 4 mars 2014 11:26

Som fyllde 6 år i går!!            

Av Anette Ajanki - 18 januari 2014 11:00

Stort Grattis till våra fina R-killar Al-Shên Raa'i Ibn Basir "Raii" och Al-Shên Raadin Al Rafiiq "Nicki" som i dag fyller 7 år!! Tänk vad tiden går!! Nicki Foto: Gunilla Skoglund   Raii Foto: Mimi Hecimovic   ...

Av Anette Ajanki - 16 januari 2014 09:13

Jag har varit väldigt dålig på att blogga och har knappt vart ute här och sett frågor och kommentarer på väldigt länge! Jag ber om ursäkt för det! Jag ska försöka att bli mer aktiv! Jag och susannah håller också på med en ny hemsida för våra hund...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards